Volledig scherm
PREMIUM
Leerling Wessel Sessink presenteert het idee voor een kartbaan op de begane grond van het Wesenthorst in Ulft. © Monique Everink/ PR

Karten, uitgaan en wonen in ‘oude’ school in Ulft

ULFT - Een kartbaan met paintball-hal en lasergameruimte, een uitgaanscentrum waar je ook films kan kijken en kunt sporten en appartementen om jongeren in Ulft te houden. Leerlingen uit klas 3 mavo van het Wesenthorst in Ulft, hebben gisteren hun ideeën gepresenteerd voor herbestemming van de school, als deze in 2020 verlaten wordt voor nieuwbouw van de vmbo-locatie van het Almende College in Silvolde.

Quote

Het is heel belangrijk hoe deze leerlingen, die de toekomst van onze gemeente zijn, tegen herbestem­ming van de school aan kijken

Bert Kuster, Wethouder

De gemeente Oude IJsselstreek is eigenaar van het gebouw aan het Heggenseveld en wil graag weten hoe de jeugd van nu het pand straks ziet. ,,Want jullie zijn creatief en denken in het nu’’, zei docent Hans de Neling.

De leerlingen, gemiddeld 15 jaar oud, verzonnen vooral voorzieningen voor de jeugd, zoals een kartbaan door het gebouw heen en zelfs een stukje naar buiten, een uitgaanscentrum mét daghoreca of een sportcentrum met trampoline hal en sportzalen om bijvoorbeeld te tennissen en boksen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek