De kinderen van Kristel en René vermaken zich opperbest in de tuin.
Volledig scherm
De kinderen van Kristel en René vermaken zich opperbest in de tuin. © Jan Ruland van den Brink

Kristel en René houden hun gezin met negen kids draaiende: ‘Het is best pittig’

WESTENDORP - Hoe je een gezin met negen kinderen draaiende houdt in deze tijden? Het begint allemaal met structuur, zegt Kristel de Waal uit Westendorp, die er samen met haar man René alles aan doet om hun kroost thuis een beetje in toom te houden. 

 ,,’s Ochtends rond 9 uur beginnen de meesten met hun schoolwerk en dan is het hier een en al laptops en tablets. Dan als tussendoortje even wat fruit en ranja en 's middags wandelen en lekker de tuin in. Meer kunnen we niet doen. Zeker niet met onze jongste zoon, die al weken aan het hoesten is.”

Vermaak in de tuin

Met dit mooie weer is het voor de kinderen absoluut geen straf om in de grote tuin te vertoeven. Ze vermaken zich met de trampoline en de schommel, terwijl ook om het huis heen fietsen of skeeleren in de smaak valt. 

Voor de afwisseling zoeken de De Waaltjes regelmatig het bos op. Al is dat niet altijd alle kinderen gegund: ,,Sommigen moeten ook nog een toets maken op de computer.”

Uitgeteld in de avond

Kristel en René zijn logischerwijs altijd al druk met de kinderen, maar dat iedereen de hele dag thuis zit heeft nu ook zijn weerslag op de avonden. Die zijn rustig, want dan is iedereen uitgeteld. ,,Het is best pittig", zegt Kristel. ,,We kijken dan ook uit naar vrijdag en het weekend. Dan is iedereen vrij en kunnen we even alles loslaten.” 

Achterhoek