Medewerkers van de sociale werkvoorziening protesteren voor aanvang van de raadsvergadering in de DRU in Ulft.
Volledig scherm
Medewerkers van de sociale werkvoorziening protesteren voor aanvang van de raadsvergadering in de DRU in Ulft. © Theo Kock

Laborijn-gemeenten: er is nu duidelijkheid

DOETINCHEM - Het besluit van de gemeente Oude IJsselstreek om uit te treden uit Laborijn geeft de overige deelnemende gemeenten Doetinchem, Aalten en Montferland duidelijkheid. Dat schrijven de gemeenten in een gezamenlijk persbericht.

Oude IJsselstreek stapt per 1 januari 2021 uit de gemeenschappelijke sociale dienst. Het komend jaar gaan de partijen aan de slag om de uittreding vorm te geven. Zo moet het bedrag dat Oude IJsselstreek moet betalen om uit de dienst te stappen nog precies worden vastgesteld.

Onrust

De gemeenten schrijven dat het besluit van Oude IJsselstreek voor onrust zorgt bij medewerkers en klanten van Laborijn. Het bestuur en de directie van Laborijn zullen in de komende periode medewerkers en klanten dan ook ‘zorgvuldig informeren over de stappen in het uittredingsproces; en over de eventuele gevolgen die het uittredingsproces voor hen heeft’.

De veranderende situatie mag volgens de gemeenten niet betekenen dat er teveel aandacht gaat naar de uittreding van Oude IJsselstreek: ‘Laborijn werkt er vanzelfsprekend aan om het werk altijd nog beter te doen. De gemeenten willen dat Laborijn alle energie besteedt aan het uitvoeren van de cruciale taken.’

Achterhoek