Volledig scherm
De dierenarts controleert het gebit van één van de jonge lynxen in Anholter Schweiz. © Anholter Schweiz/ PR

Lynxendrieling in Anholter dierenpark is ‘goed doorvoed en kerngezond’

ANHOLT - De vier weken oude lynxendrieling die eind mei is geboren in dierenpark Anholter Schweiz is goed doorvoed en kerngezond. Dat constateerde de dierenarts dinsdagmorgen bij een medische check van de drie katachtigen, twee poezen en een kater.

Die woog de dieren, controleerde de ogen, oren en buik en, heel belangrijk, het gebit. ,,Alles zag er perfect uit”, zegt Patrick Rutjes, dierverzorger in het park op vijf autominuten over de grens bij Gendringen.

Het is de tweede keer dat er lynxen worden geboren in het Duitse dierenpark. Twee jaar geleden baarde moeder al één jong, nu een drieling. ,,Daar zijn we uiteraard heel blij mee”, zegt Rutjes. De jongen houden zich de komende weken nog veel schuil. ,,Hoe ouder ze worden, des te meer ze zich laten zien. Over een week of twee, drie gaan ze wel buiten scharrelen en zijn ze makkelijker zichtbaar voor publiek.”

Al de lynxen een jaar oud zijn, gaan ze naar een ander dierenpark. Er is ook een kans dat ze naar Polen gaan, waar een project loopt om lynxen uit te zetten in de vrije natuur.

Tot die tijd blijven ze in Anholt en kan het publiek daar genieten van de ouders en hun kroost. Anholter Schweiz is dagelijks open van 9.00 tot 18.00 uur.

Bekijk hieronder een kleine fotoserie van de controle van de dieren.

Volledig scherm
Dierverzorger Patrick Rutjes (rechts) toont de drie jonge lynxen met een collega en de dierenarts. © Anholter Schweiz/ PR
Volledig scherm
Eén van de jonge lynxen in Anholter Schweiz. © Anholter Schweiz/ PR
Volledig scherm
Eén van de jonge lynxen in Anholter Schweiz. © Anholter Schweiz/ PR
Volledig scherm
Eén van de jonge lynxen in Anholter Schweiz wordt gewogen. © Anholter Schweiz/ PR
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek