Maartje Paumen populair tijdens opening sporthal IJsselweide

VideoULFT - Gehuld in groene tenues worden meiden van Hockey Club Oude IJsselstreek (HOCIJ) aan het werk gezet door Maartje Paumen - als enige in oranje - die speciaal voor de opening van de nieuwe sporthal IJsselweide in Ulft vanuit Den Bosch naar de Achterhoek kwam. 

Die officiële opening door wethouder Bert Kuster werd verder luister bijgezet met clinics van volleyballer Femke Stoltenborg en handballer Dione Housheer.

Teleurstelling

Volledig scherm
Froukje Pothof (9), Flora van Hasselt (8) en Juhara Dijk (9) zijn niet ingeloot. © Kelly Heerink

Zowel in 2011 als 2012 werd Paumen uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld. Haar clinic is dan ook populair en helaas is er niet voor iedereen plek op het kunstgrasveld. Jammer, vinden de hockeymeiden Froukje Pothof (9), Flora van Hasselt (8) en Juhara Dijk (9) als ze niet worden ingeloot, maar die teleurstelling is snel voorbij. Lekker onderuitgezakt, met alledrie een zak Haribo op schoot, genieten ze van het mooie weer.

Het trio kent elkaar van school en van de E1. Hun team heeft inmiddels al wel tien wedstrijden gespeeld op het nieuwe kunstgrasveld.,,Het nieuwe gebouw is wel een stuk fijner”, zegt Flora. ,,Groter en moderner.”

Teamgevoel

De pas 20-jarige manager Jimmy Cornielje uit Azewijn (NLG) roemt de sportkantine 2.0 in de nieuwe hal. ,,Het is niet zo dat we er meer leden bij hebben gekregen, maar het teamgevoel is weer terug bij de verenigingen. Ze blijven langer hangen in de mooie open ruimte. En de plek is ideaal voor feestjes.”

Bij de officiële opening werden tevens demonstraties gegeven door: Korfbalvereniging De Issel, Ulftse Badminton Club, Voetbal Vereniging Gendringen, Voetbalvereniging SDOUC, Handbalvereniging UGHV, Volleybalvereniging Blok ’71, HCOIJ, Atletico ’73 en NLG. 

Achterhoek