Marieke Overduin-Biesma.
Volledig scherm
Marieke Overduin-Biesma. © archief

Marieke Overduin-Biesma voorgedragen als nieuwe wethouder Oude IJsselstreek

GENDRINGEN - Marieke Overduin-Biesma wordt door het CDA voorgedragen als nieuwe wethouder in Oude IJsselstreek. De inwoonster van Ede wordt in de raadsvergadering van donderdag 26 maart naar verwachting benoemd in haar nieuwe functie.

Dat meldt CDA Oude IJsselstreek in een persbericht. Overduin-Biesma wordt daarmee de opvolger van Peter van de Wardt, die medio december opstapte omdat hij geen vertrouwen meer voelde van de raad. 

Veel ervaring in openbaar bestuur

Dat gebeurde destijds in een raadsvergadering over het uittreden uit de sociale dienst Laborijn waarin hij zware kritiek kreeg te verduren. Vorige week is definitief afscheid genomen van de oud-wethouder in een drukbezochte afscheidsreceptie, waarna het CDA de tijd rijp achtte om naar buiten te komen met Overduin-Biesma als nieuwe wethouderskandidaat.

Met Overduin-Biesma krijgt Oude IJsselstreek een wethouder met veel ervaring in het openbaar bestuur. Behalve raadslid en fractievoorzitter was de Edese de afgelopen periode wethouder in Veenendaal. Met deze functie in Oude IJsselstreek heeft zij de door haar gewenste nieuwe ‘bestuurlijke uitdaging’ gevonden.

Achterhoek