Volledig scherm
Woon Zutphen zit naast de Gamma aan het Polplein in Zutphen. © Google Streetview

Maron op plek lege woonwinkel in Zutphen

TERBORG/ ZUTPHEN - Woon Zutphen, een woonboulevard met een oppervlakte van 5.000 vierkante meter aan Het Polplein in Zutphen, sluit 18 februari de deuren.

Een opvolger staat al klaar: de eigenaren van Maron uit Terborg openen er in mei een zaak, al gaat die niet zo heten.

Gebrek aan aanloop
Woon stond eerder bekend als Woonoutlet en heeft ook vestigingen in Utrecht en Alkmaar. Die filialen blijven bestaan, net als de webwinkel. De Zutphense vestiging sluit vanwege gebrek aan aanloop.

Vier formules
Maron Meubels uit Terborg en Doetinchem betrekt het pand per 1 maart. De winkel gaat vier landelijke formules voeren: Pronto, Profijt, Superkeukens en een nog onbekende formule.

Verbouwing
Volgens commercieel directeur van Maron Meubels Job Bulsink volgt eerst een verbouwing. „Zo willen we een roltrap plaatsen om het winkelgemak te bevorderen.”

Bulsink meldt dat er ook een horecagelegenheid in het pand komt. „We hopen op Hemelvaartsdag, 25 mei, open te gaan.”

  1. Leerlingen bouwen duurzame miniatuur-huisjes voor nieuwe opleiding in Ulft

    Leerlingen bouwen duurzame mi­ni­a­tuur-huis­jes voor nieuwe opleiding in Ulft

    ULFT - Maak een duurzame woning, zonder dakpannen, zonder bakstenen, en ook nog eens niet groter dan 36 vierkante meter. Dat was de opdracht voor de bijna 60 leerlingen van de nieuwe opleiding Smart Building van het Graafschap College in Doetinchem. Het eindresultaat van 27 van hen is te zien in de hal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft - 27 schaalmodellen van een tiny house, een minihuisje dat ook nog eens duurzaam is.

Achterhoek