Volledig scherm
Kinderen in armoede krijgen betere mogelijkheden, onder andere rond zwemlessen. © Martijn Beekman

Meer vergoedingen voor kinderen van minima in Oude IJsselstreek

GENDRINGEN - Ouders van kinderen in de Oude IJsselstreek met een inkomen op of net boven bijstandsniveau kunnen een ruimer beroep doen op het kindpakket. Het kindpakket is bedoeld om ouders met een kleine beurs de mogelijkheid te geven hun kinderen mee te laten doen met activiteiten en te ondersteunen tijdens hun schoolperiode.

Met het kindpakket kunnen zwemlessen worden betaald, een laptop voor school worden aangeschaft, is er een toelage voor schoolgaande kinderen en worden bijles en huiswerkbegeleiding vergoed. Omdat er nog financiële ruimte is om gebruik te maken van het kindpakket heeft de gemeente besloten het pakket te verruimen.

Zwemles

Zo wordt de leeftijd voor een vergoeding voor zwemlessen verlaagd van 7 naar 5 jaar en is er een tegemoetkoming mogelijk in de reiskosten van en naar de zwemlessen. Daarnaast wordt de bijdrage voor een  computer voor kinderen op het voortgezet onderwijs verhoogd van driehonderd euro naar vierhonderd euro. Met het oude bedrag is het volgens de gemeente niet mogelijk om aan de eisen van school te voldoen.

Ouders komen in aanmerking voor een vergoeding voor hun kind(eren) als zij een inkomen hebben tot maximaal 110 procent van de bijstandsnorm. Een aanvraagformulier voor het kindpakket is te downloaden op de website van de gemeente: oude-ijsselstreek.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Paardenconcoursen en lessen in hele Achterhoek afgelast door dreiging rhinovirus: ‘Vermijd neus-tot-neuscontact’

    Paardencon­cour­sen en lessen in hele Achterhoek afgelast door dreiging rhinovirus: ‘Vermijd neus-tot-neuscon­tact’

    HENGELO/ DINXPERLO - Paardenconcoursen en lessen met pony’s en paarden zijn in de hele Achterhoek afgelast vanwege de dreiging van het rhinovirus. Zo gaan bij rijvereniging De Gompert in Hengelo de selectiewedstrijden dressuur voor pony’s dit weekend niet door. Bij de Grensruiters in Dinxperlo is er geen enkele les tot en met volgende week zondag, 22 december.

Achterhoek