Dick Jansen (rechts) en Mark Buijl in actie op de plek waar ze in de nacht van Vrijdag op zaterdag de meerval hebben gevangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dick Jansen (rechts) en Mark Buijl in actie op de plek waar ze in de nacht van Vrijdag op zaterdag de meerval hebben gevangen. © Dick Jansen

‘Meerval zorgt voor minder vangst bij viswedstrijden’

ULFT - Het fraaie clubgebouw en de vissteigers van HSV Brasem aan de Oversluis in Ulft liggen op een steenworp afstand van de plek waar in de nacht van vrijdag op zaterdag de ‘monstermeerval’ in de Oude IJssel werd gevangen. Enerzijds juicht de visclub alle aandacht die het water door de recordvangst krijgt toe. Anderzijds betreurt de vereniging het dat juist de meerval en de snoek er waarschijnlijk voor zorgen dat er al jaren steeds minder witvis wordt gevangen bij wedstrijden.

2 reacties

  • WBR

    3 jaar geleden
    Je hebt gelijk. Ik film veel onder water, en het is opvallend dat er veel witvis zit waar en goed baars- en snoekbestand is. Ook heb je dan meestal te maken met helder water.
  • wim

    3 jaar geleden
    Je hebt passieve vissers en actieve vissers, die richten zich op totaal andere vissoorten.Zelf heb ik ook heel veel op snoek en baars gevist, liep langs de waterkanten met werphengel en blinker. Ben er mee gestopt omdat de papierwinkel wel erg ingewikkeld werd: visakte, lidmaatschapskaart visvereniging, toestemming van de eigenaar van het water etc. Etc.Waar veel baars en snoek zit, zit ook veel witvis, de witvis plant zich razendsnel voort.Een dag niets vangen of minder..tja waar ligt dat aan.