Dick Jansen (rechts) en Mark Buijl in actie op de plek waar ze in de nacht van Vrijdag op zaterdag de meerval hebben gevangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dick Jansen (rechts) en Mark Buijl in actie op de plek waar ze in de nacht van Vrijdag op zaterdag de meerval hebben gevangen. © Dick Jansen

‘Meerval zorgt voor minder vangst bij viswedstrijden’

ULFT - Het fraaie clubgebouw en de vissteigers van HSV Brasem aan de Oversluis in Ulft liggen op een steenworp afstand van de plek waar in de nacht van vrijdag op zaterdag de ‘monstermeerval’ in de Oude IJssel werd gevangen. Enerzijds juicht de visclub alle aandacht die het water door de recordvangst krijgt toe. Anderzijds betreurt de vereniging het dat juist de meerval en de snoek er waarschijnlijk voor zorgen dat er al jaren steeds minder witvis wordt gevangen bij wedstrijden.

Secretaris Jan Putman (52) van HSV Brasem ziet het steeds meer: streetfishing. Vissers die met een rugzakje en een werphengel langs de waterkant op lopen en op jacht zijn naar roofvissen: snoeken en de meerval. ,,Ze komen naar de Oude IJssel omdat ze het vissen op roofvis aantrekkelijk vinden. Het is echt in opkomst. Heel mobiel de waterkant afstruinen, met rugzakje en een werphengeltje. Hier en daar een worp om te zien waar de meerval of de snoek zit.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek