Christa van Dee op het station in Emmerik.
Volledig scherm
PREMIUM
Christa van Dee op het station in Emmerik. © Theo Kock

Met de trein de grens over wordt makkelijker en goedkoper

ELTEN/ NETTERDEN - Mensen uit de grensstreek kunnen straks makkelijker én goedkoper via het Duitse spoor naar Arnhem. Op station Elten moet direct na de zomer een proef starten met een laadpaal, om een grensoverschrijdende ov-kaart in de praktijk testen.

6 reacties

 • Titus

  1 jaar geleden
  In februari 2020 werd dit plan om een laadpaal in Elten te plaatsen, zodat je met eigen OV chip card kan doorreizen. Is nooit gerealiseerd, maar wanneer komt het er nou wel?
 • Titus

  2 jaar geleden
  Als je in een traject meer km. om moet reizen, betaal je dan ook méér! Vroeger maakte dat niets uit, met het huidige systeem wel! 
 • Harry

  2 jaar geleden
  Vanwege een afwijkend abonnemnet gebruiken ze nu een andere route waardoor ze meer moeten overstappen.
 • Detlef Hoogeveen

  2 jaar geleden
  Wat heeft t overstappen met de kosten te maken? 
 • Vak29

  2 jaar geleden
  Het ticket kost een dagelijkse forens 115 euro per maand. Is dat van Emmerich naar Arnhem? Wil ik ook wel vanaf Doetinchem naar Arnhem. Kost nu veel meer
 1. ‘De dag dat wij haar naar het verpleeghuis moesten brengen, is met afstand de moeilijkste uit mijn leven’
  PREMIUM
  ik mis je
  1

  ‘De dag dat wij haar naar het verpleeg­huis moesten brengen, is met afstand de moeilijk­ste uit mijn leven’

  ,,Toen mijn moeder zich realiseerde dat we haar naar een verpleeghuis hadden gebracht, werd ze enorm boos. Ze schreeuwde alles bij elkaar. Daarna heb ik een week gehuild. Ik vond het verschrikkelijk wat wij mijn moeder hadden aangedaan. Achteraf is het de beste beslissing geweest, die we hadden kunnen nemen”, zegt Ria Tuenter (59) uit Varsseveld over de verhuizing van haar moeder Pe Hengeveld naar zorginstelling Den Es in haar woonplaats in 2011.

Achterhoek