Na zeventig jaar weer een muizenplaag in Gelderland: ‘Alles is kapot’

videoNETTERDEN - De muizen zijn terug. Na zeventig jaar hebben boeren in de Achterhoek en Liemers weer te maken met een muizenplaag. Ze vreten graslanden kaal: ‘alles is kapot, ze zitten overal’, maar een oplossing is niet zomaar voorhanden.

13 reacties

 • theo

  3 jaar geleden
  Fransje en pipo dit is onzin dat jullie katten liefhebbers zijn oké mag maar ik schijnt ook niet in jullie tuin of op je balkon daar ging het bij de katten over  dit heeft niets met dit hier te maken
 • Pal

  3 jaar geleden
  Er is ook geen struweel meer te zien: geen hagen, bomen en struiken=geen roofvogels. En verder wellicht wat minder bestrijdingsmiddelen gebruiken?
 • theo

  3 jaar geleden
  Zou het kunnen zijn dat het door de droogte komt vroeger liepen de weilanden nog wel is onder maar doordat het grondwater peil steeds verder daalt kruipen die muizen verder de grond in zodat ze s winters ook lekker warm zitten en als ze dan toch niks te doen hebben dan maar vermenigvuldigen 2 muisjes 4 a5 jongen die jongen ook weer zo gaat het heel snel.Daar kan geen natuurlijke vijand tegen op ik zou zeggen laat de weilanden vaker onderlopen of het idee van Ineke blik is over denken de koeien naar buiten
 • pipo

  3 jaar geleden
  Komt misschien door de grotehallen die vlakbij Netterden zijn gebouwd .Minder ruimte voor deze beestjes .Vaak is er een anti muizen ultrasone muiswerende apparatuur ge instaleerd ,waardoor de muizen vluchten .
 • pipo

  3 jaar geleden
  Helemaal mee eens Fransje ,Vorige week lazen we nog datde katten binnen moesten blijvenof aangelijnd uit gelaten moesten worden .

Achterhoek