Volledig scherm
© Jan van den Brink

Nieuw: een oplaadpunt voor vrouwen in Voorst

VOORST - Bij Oplaadpunt Wienels worden geen e-bikes maar vrouwen opgeladen. ,,Hoe? Gewoon door hier te genieten van de rust, door in de hangmat te hangen, naar muziek te luisteren of een workshop te volgen", zegt Monique Wien.

Oplaadpunt Wienels ligt in het buitengebied van het plaatsje Voorst in de gemeente Oude IJsselstreek.

Vijver
Er is een tuin met bomen zoals de moerascipres, sequoia en ginko. Ook is er een vijver, een atelier waar Monique workshops geeft en een gastenverblijf.

Nieuw-Zeeland
De 49-jarige Wien reisde ooit in haar eentje rond de wereld en verbleef in Nieuw Zeeland een paar dagen in een vrouwenpension. ,,Dat was zo bijzonder. Niemand kende elkaar, maar er was een geweldig fijne sfeer en er waren zulke open en intieme gesprekken." Ze droomde dat ze later zelf ook zoiets zou opzetten. Haar droom is nu dus werkelijkheid geworden.

Lees het complete verhaal over het oplaadpunt in De Gelderlander van zaterdag 27 augustus of bekijk de e-paper.

  1. Leerlingen bouwen duurzame miniatuur-huisjes voor nieuwe opleiding in Ulft

    Leerlingen bouwen duurzame mi­ni­a­tuur-huis­jes voor nieuwe opleiding in Ulft

    ULFT - Maak een duurzame woning, zonder dakpannen, zonder bakstenen, en ook nog eens niet groter dan 36 vierkante meter. Dat was de opdracht voor de bijna 60 leerlingen van de nieuwe opleiding Smart Building van het Graafschap College in Doetinchem. Het eindresultaat van 27 van hen is te zien in de hal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft - 27 schaalmodellen van een tiny house, een minihuisje dat ook nog eens duurzaam is.

Achterhoek