Volledig scherm
Vooraanzicht van het nieuwe Almende College in Silvolde. © Architektengroep Gelderland / RoosRos Architecten

Nieuwe vmbo-locatie Almende creëert heuse ‘onderwijscampus’ in Silvolde

SILVOLDE - De bouw van de nieuwe vmbo-locatie van middelbare school Almende College in Silvolde is maandagmiddag officieel begonnen. In de stromende regen werd de ‘eerste’ paal aan de Laan van Schuylenburg geslagen door wethouder Peter van de Wardt van Oude IJsselstreek.

Dit gebeurde onder toeziend oog van rector Teunis Wagenaar van het Almende en mensen van het bouwteam van BINX Smartility.

De nieuwe school vervangt de vmbo-locaties Wesenthorst in Ulft en Bluemers in Silvolde, waarvan afscheid wordt genomen. Het gebouw verrijst pal naast het huidige Isala (havo en vwo), waardoor een heuse ‘onderwijscampus’ ontstaat aan de Laan van Schuylenburg.

Veel glas en drie etages

Het schoolgebouw kenmerkt zich door veel glas en telt straks drie etages. Bedoeling is dat de nieuwe vmbo-locatie voor 600 tot 800 scholieren er volgend jaar november staat, waarna begonnen kan worden met de inrichting. De leerlingen krijgen er vanaf medio 2021 les.

Volledig scherm
Zicht op de zogeheten vide in het nieuwe Almende College in Silvolde, die alle etages van het schoolgebouw met elkaar verbindt. © Architektengroep Gelderland / RoosRos Architecten

De nieuwbouw aan de Laan van Schuylenburg is veelbesproken. Dat de bouw 3 miljoen duurder zou worden leidde vorig jaar tot woede bij de oppositie in de raad, vanwege de gebrekkige informatie daarover. Na een flinke discussie werd uiteindelijk besloten dat de gemeente Oude IJsselstreek dit bedrag zou betalen.

Niet veel later kwamen omwonenden in actie. Zij verzamelden 600 handtekeningen met als belangrijkste tegenargument dat de kwetsbare natuur op De Paasberg aangetast zou worden, grofweg tussen Silvolde, Terborg en Ulft.

Maar deze bezwaren werden eind oktober afgewezen door de Raad van State, waarna niets de bouwstart nog in de weg stond.

  1. Paardenconcoursen en lessen in hele Achterhoek afgelast door dreiging rhinovirus: ‘Vermijd neus-tot-neuscontact’

    Paardencon­cour­sen en lessen in hele Achterhoek afgelast door dreiging rhinovirus: ‘Vermijd neus-tot-neuscon­tact’

    HENGELO/ DINXPERLO - Paardenconcoursen en lessen met pony’s en paarden zijn in de hele Achterhoek afgelast vanwege de dreiging van het rhinovirus. Zo gaan bij rijvereniging De Gompert in Hengelo de selectiewedstrijden dressuur voor pony’s dit weekend niet door. Bij de Grensruiters in Dinxperlo is er geen enkele les tot en met volgende week zondag, 22 december.

Achterhoek