Volledig scherm
© Thinkstock

Omliggende plaatsen volgen proef met reclameheffing in Varsseveld

ULFT/VARSSEVELD - De ondernemersverenigingen in de andere plaatsen in Oude IJsselstreek kijken naar de proef met de reclameheffing in Varsseveld. Die wordt met ingang van 2017 ingevoerd. Een meerderheid van de gemeenteraad, uitgezonderd D66 en SP, is daar donderdag mee akkoord gegaan.

De opbrengst van de reclameheffing wordt ingezet voor de promotie van en activiteiten in het winkelcentrum van Varsseveld.

Weerstand
De weerstand tegen de reclameheffing heeft voor D66'er Hayo Canter Cremers te maken met de extra financiële last voor de winkeliers. „We moeten als gemeente juist een bedrag beschikbaar stellen aan de ondernemersvereniging."

Leegstand voorkomen
Met het geld kunnen extra activiteiten worden georganiseerd. Als het centrum van Varsseveld aantrekkelijker wordt, helpt dat wellicht om leegstand van winkelpanden tegen te gaan. Om de reclamebelasting is gevraagd door de Varsseveldse Ondernemers Vereniging (VOV).

Deze belasting wordt opgelegd aan bedrijven die zichtbaar vanaf de openbare weg reclame maken. Het gaat om 63 bedrijven in het centrum van Varsseveld, die voortaan elk 350 euro moeten betalen. Dat levert de komende drie jaar een netto opbrengst op van 13.250 euro.

Achterhoek