De brandweer blust bij Ter Horst.
Volledig scherm
De brandweer blust bij Ter Horst. © Theo Kock

Omwonenden Ter Horst zijn het zat na brand: 'Wanneer komen de gasmaskers?'

VARSSEVELD - Doodsangsten, een berichtje naar de burgemeester en een meisje dat het trauma van de vorige grote brand amper heeft verwerkt. De brand bij afvalverwerker Ter Horst heeft impact bij de naaste buren. 

20 reacties

 • Jaap

  5 jaar geleden
  Kan vergunning voor  het opslaan van afval niet ingetrokken worden , zodat ze het alleen ophalen en het meteen verbrand kan worden of elders verwert wordt.
 • kriticana

  5 jaar geleden
  Provinciale Staten verleent vergunningen
 • kriticana

  5 jaar geleden
  Ondernemers opgelet! Varsseveld heeft leegstand dus een gasmasker depot beginnen
 • kriticana

  5 jaar geleden
  Amerikaanse toestanden gelijk aanklagen en er een slaatje uit slepen!Ik krijg steeds meer onbegrip voor deze soort omwonenden ipv van dat ze in gesprek gaan om dit soort afvalbranden te voorkomen en meedenken aan veiligheidsmaatregelen Neee gelijk dreigementen over ik wil geld zien!Bah! 
 • NMM

  5 jaar geleden
  Wat een vreemde reactie. Ter Horst is een rot bedrijf. Het is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid op het eigen terrein. De gemeente verleent een vergunning om afval op het terrein op te slaan en daar zijn voorwaarden aan verbonden. Ter Horst heeft zich daar niet aan gehouden en brengt daarmee de eigen werknemers en omwonenden in gevaar. Bovendien wordt de verwerker door gemeenten betaald om het afval op te halen. Met belastinggeld welteverstaan. De kritiek is dus meer dan gegrond.