,,Als je aan het praten bent en de tijd van de afspraak is om, moet je weg, als je nog midden in je verhaal zit. Aan alles merk je dat ze neerkijken op je als mens’’, zegt een cliënt van Laborijn over de werkwijze van de sociale dienst. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
,,Als je aan het praten bent en de tijd van de afspraak is om, moet je weg, als je nog midden in je verhaal zit. Aan alles merk je dat ze neerkijken op je als mens’’, zegt een cliënt van Laborijn over de werkwijze van de sociale dienst. Foto ter illustratie. © Roos Koole ANP

‘Onderste steen boven over schrijnende werkwijze Achterhoekse sociale dienst Laborijn’

DOETINCHEM/ GENDRINGEN - Er moet een grondig onderzoek komen naar de benadering van mensen met een uitkering door Laborijn. Politieke partijen in de gemeenten waarvoor de sociale dienst werkt, willen de onderste steen boven over de ‘schrijnende werkwijze’ die naar voren kwam uit klachten van tientallen mensen.

11 reacties

 • theo

  3 jaar geleden
  Die gehele leiding daar vervangen nu ze in de publiciteit komen willen ze alles veranderen.Ik zeg te laat opstappen met zijn alle wegwezen 
 • RobertMeijer

  3 jaar geleden
  Inderdaad. Los van het feit dat er waarschijnlijk wel iets aan de hand zal zijn (rook en vuur enzo) is het verbazingwekkend om te zien hoe kritiekloos de redactie zich voor het karretje van de oppositiepartijen laat spannen (in verkiezingstijd). Het gedoe bij Laborijn moet opgelost worden, dat is helder, maar dit artikel ademt vooringenomenheid.
 • Jeempie

  3 jaar geleden
  Ook gaan er nu sterke geruchten dat er interne mailtjes verstuurd werden binnen Laborijn en de gemeente waar het laagdunkende waar over gesproken word heel duidelijk naar voren komt. Hoop dat iemand die zo een bericht heeft deze stuurt naar de redactie Gelderlander of wellicht uit eerste hand aangeeft dat daar echt sprake van is en geweest. 
 • Jeempie

  3 jaar geleden
  Wat ik me afvraag, Doetinchem heeft een eigen ombudsman. Zijn daar klachten ook ingediend tegen de gemeente en Laborijn in het verleden en zo ja wat is het oordeel dan geweest van de Doetinchemse ombudsman???
 • theo

  3 jaar geleden
  Kijk ook gelijk naar de gemeentes die hebben hier ook een handje van  ze kijken nog net niet in de koelkast maar voor de rest zijn ze geen haar beter.Dwangarbeid en intimidatie dreigen intrekken uitkering komt daar ook voor.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  4

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Achterhoek