De nieuwe vmbo-locatie Laudis van het Almende College in Silvolde.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe vmbo-locatie Laudis van het Almende College in Silvolde. © Jan Ruland van den Brink

Onrust op middelbare school in Silvolde: brandbrief ouders, rector vervangen en inspectie doet onderzoek

Het rommelt op het Almende College in Silvolde. Boze ouders hebben een brandbrief gestuurd over de veiligheid voor leerlingen en de kwaliteit van onderwijs op de nieuwe vmbo-locatie Laudis. De onderwijsinspectie is een onderzoek gestart.

12 reacties

 • Henk Houwers

  7 maanden geleden
  Was het onderwijsconcept ook vooraf voorgelegd aan de Onderwijsinspectie?
 • Paul Jansen

  10 maanden geleden
  Waarom horen we zo weinig van de leerkrachten? Al voor- en tijdens de nieuwbouw niet. Nu ook niet. Durven ze zich niet te laten horen? Is een rector de enige die kan schrijven en praten? Is er geen medezeggenschapsraad?
 • Paul Jansen

  10 maanden geleden
  Het concept deugt niet. Grote groepen zijn een vloek voor leerling en docent. Ga eens te rade bij de onderwijspsycholoog Jolles. Pubers, in het bijzonder jongens, hebben veel sturing nodig, kunnen niet plannen, zijn gebaat bij kleine groepen. Wel tot hun 23e. Waarom hebben particuliere scholen zoals Luzac zoveel succes? Kleine groepjes (max 10), huiswerk maken onder begeleiding op school. Kan er veel meer overschrijven, te weinig karakters over.
 • Andre Cooke

  10 maanden geleden
  onze zoon is er klaar mee ! veel uitval, 3 uur wiskunde achter elkaar en soms met 60 a 70 man in een ruimte! Tuurlijk deze Corona heeft veel van onze kinderen gevraagd, maar we spreken ook veel ouders en die beamen onze bevindingen. Wel erg jammer ; hij ging zo graag naar school, maar het is de afgelopen periode echt een zootje geworden. Nog een paar maanden voor het examen,en dan kan hij dit voorgoed achter zich laten! Als ouder heb ik een fijne herinnering van mijn schooltijd, Hij totaal niet!
 • HJW Goossen

  10 maanden geleden
  Hadden ze al kunnen weten bij de bouw ,achterhaald concept. Net als open kantoor ruimtes , veel te veel afleiding en prikkels.