Volledig scherm
Getuigen zagen zwarte scooter en witte bestelbus wegrijden na de plofkraak in Terborg. © News United/112 Achterhoek-nieuws

Opnieuw plofkraak op pinautomaat in Terborg

TERBORG - In Terborg is vannacht rond 02.00 uur een plofkraak gepleegd op een pinautomaat in  een oud bankgebouw aan de Walstrraat. Of daar geld bij buit is gemaakt, is niet bekend. Wel is het pingedeelte van de automaat volledig uit de muur geslagen.

 Volgens een politiewoordvoerder lagen de stukken van de automaat 30 tot 40 meter uit de muur. Getuigen zagen zwarte scooter en witte bestelbus wegrijden.

De politie doet onderzoek naar de manier waarop de plofkraak gepleegd is. Wel is duidelijk dat er geen grote schade is aan het gebouw waar nu een fysiotherapiepraktijk gehuisvest is. De Walstraat is voor onderzoek afgesloten geweest, maar inmiddels weer open.

In oktober werd gepoogd dezelfde pinautomaat op te blazen. Dat mislukte. De daders lieten toen kraaienpoten achter om de politie af te schudden. In de dagen daaraan voorafgaand was een pinautomaat in Beek het doelwit.

Lees ook: Nachtwakers als nieuw wapen tegen plofkrakers

De Rabobank heeft recent laten weten bij pinautomaten weten beveiligers in te gaan zetten die 's nachts surveilleren. Ook in Terborg gaat het om een automaat van deze bank.

Achterhoek