Otwin van Dijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Otwin van Dijk. © Jan Ruland van den Brink

Otwin van Dijk, burgemeester in een pandemie: ‘Door corona is de sfeer enorm verhard’

interviewBREEDENBROEK/ GENDRINGEN - In het debat over corona is burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek in deze regio een veelgehoorde stem. Hij gaat de discussie aan op social media, praat volop met inwoners over het onderwerp en heeft zitting in een commissie van burgemeesters en wetenschappers die de sociale impact van de coronamaatregelen onderzoekt. Hoe denkt hij over weer een jaar Covid? 

5 reacties

 • Sina Hogeboom

  5 maanden geleden
  De regering zorgt voor verdeling onder de bevolking en het wordt steeds erger.Wie er nog op VVD stemt snapt het volgens mij nog steeds niet!!
 • P Rutjes

  5 maanden geleden
  A.M. Berben is met zijn mening enorm aan het polariseren! Denk daar maar eens over zou ik zeggen. #allemaal een gelukkig nieuwjaar.
 • M Reuvers

  5 maanden geleden
  laatst vertelde ik iemand dat elke minister of partij die de rijken nog rijker maakt voor 5 jaar in een strafkamp zou moeten. Dan zal de volgende het wel laten. Polarisatie is uiteindelijk voor niemand goed, zowel rijk als arm. Dit gezegd hebbend kun je dus gewoon constateren dat de VVD en Rutte als leiders van dit volk gefaald hebben. Corona is zoals terecht opgemerkt gewoon een trigger en daar zullen we mee moeten leven evenals we met de griep leven. Laat de multinationals dus meer betalen.
 • A.M. Berben

  5 maanden geleden
  Best wel verrassend dat uit dit interview blijkt dat er ook een groep mensen is die tegen vaccinatie is omdat ze er financieel nadeel van hebben. Ik had nog nooit van deze groep mensen gehoord en las er ook nog nooit helemaal iets over. Overigens geloof ik wel dat de rek er bij ons allemaal uit is en dat steeds duidelijker wordt hoe ondemocratisch weigeraars handelen en zijn, en dat gaat vast nog wel verder door want weigeraars blijven maar hun eisen stellen en ons allen in gevaar brengen.
 • Henk Jansen

  5 maanden geleden
  DE burgermeesters zoals Bruls en ministers zoals de Jong hebben gezorgd dat er een enorme tweedeling is ontstaan. Gezinnen, vriendenkringen, relaties zijn soms gespleten door toedoen van deze lieden. Ik vind dat deze burgemeester maar eens met zijn collega s moet gaan praten.

Achterhoek