Volledig scherm
Otwin van Dijk. © PvdA Aalten-Dinxperlo

Otwin van Dijk nieuwe burgemeester Oude IJsselstreek

OUDE IJSSELSTREEK - Otwin van Dijk wordt de nieuwe burgemeester van Oude IJsselstreek. De gemeenteraad heeft hem donderdagavond unaniem voorgedragen tijdens een speciale raadsvergadering.

De 41-jarige Van Dijk is momenteel Tweede Kamerlid voor de PvdA en was van 2005 tot 2012 wethouder in zijn woonplaats Doetinchem. Daarvoor was hij 7 jaar raadslid in Duiven. Van Dijk studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij zit in een rolstoel en is oud-voorzitter van de landelijke stuurgroep Alles Toegankelijk, een initiatief van overheid, bedrijfsleven en zorginstellingen om producten en diensten voor iedere Nederlander toegankelijk te maken.

Verbinder
Van de nieuwe burgemeester wordt verwacht dat hij vooral als verbinder een belangrijke rol gaat spelen. De gemeenteraad van Oude IJsselstreek kent een traditie van onderling gekonkel en geruzie.

Rust en stabiliteit
Gülden Siner van Lokaal Belang liet als voorzitter van de vertrouwenscommissie weten blij te zijn met de keuze voor Van Dijk. „We hebben het geluk gehad dat we hebben mogen kiezen uit een aantal sterke kandidaten. Van Dijk was onze nummer 1. Hij is goed benaderbaar en kent onze streek. We verwachten van hem dat hij rust en stabiliteit brengt in onze gemeente. Daarnaast kan hij ook een belangrijke rol gaan spelen als kartrekker binnen de Regio Achterhoek.”

Van Dijk reageerde opgetogen: „Ik ben ontzettend blij met deze kans. Het voelt als thuiskomen. Ik heb gemerkt dat mijn hart toch echt ligt in het openbaar bestuur.”

Achterhoek