Volledig scherm
Thijs van Leer: een van de 'pophelden' in de DRU. © PR

Oude èn nieuwe pophelden in DRU met Pophelden.nl

ULFT - De DRU Cultuurfabriek in Ulft wil een regiofunctie vervullen voor het organiseren van muziekevenementen. Nu ook met helden uit de Nederpophistorie. Het idee: muzikale generatiegenoten samen laten optreden in de Dru, via festival Pophelden.NL.

De geplande artiesten verzorgen een 'unplugged' optreden: zij brengen hun eigen klassiekers en daarnaast hun favoriete covers, gelardeerd met verhaaltjes, anekdotes en interactie met het publiek.

Wie denkt dat het alleen voor de oudjes is: de komende jaren kan het een vervolg krijgen en worden ook 'jongere' generatiegenoten uitgenodigd. Geboekte artiesten voor het eerste Pophelden-avond op 2 december: Robert Jan Stips, die al eind jaren zestig furore maakte met de progressieve band Supersister. Daarna speelde hij in talloze andere bands, waaronder laatstelijk de Nits. Hij is een virtuoos pianist/keyboardspeler en een begenadigd verteller. Ook was hij producer van Gruppo Sportivo. Frontman van voornoemde band treedt vervolgens op: Hans Vandenburg uit Voorburg. Als laatste treedt Thijs van Leer op.

Achterhoek