De publieke tribune zat donderdagavond bomvol tijdens de raadsvergadering over de toekomst van Laborijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De publieke tribune zat donderdagavond bomvol tijdens de raadsvergadering over de toekomst van Laborijn. © theo kock persfotografie

Oude IJsselstreek stapt uit Laborijn

ULFT - De gemeente Oude IJsselstreek vertrekt definitief uit Laborijn en gaat een eigen sociale dienst opstarten. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond bepaald na een urenlange, tumultueuze vergadering in Ulft.

Oude IJsselstreek sprak het voornemen om uit  Laborijn te stappen uit nadat achtereenvolgens de Rooie Vrouwen en bureau Berenschot vernietigende kritiek leverden op het functioneren van de gezamenlijke sociale dienst van Doetinchem, Aalten en Oude IJsselstreek. Met name de harde opstelling naar de cliënten, de achterblijvende uitstroomcijfers voor bijstandsgerechtigden uit Oude IJsselstreek en de onwil van Laborijn om meer op de manier van Oude IJsselstreek te werken deden het college besluiten om uit de sociale dienst te willen stappen, tot irritatie van Doetinchem en Aalten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Meeste supermarkten in Achterhoek mogen langer open vanwege Pasen: check hier hoe het zit in jouw gemeente

    Meeste supermark­ten in Achterhoek mogen langer open vanwege Pasen: check hier hoe het zit in jouw gemeente

    Met het paasweekend voor de deur wordt extra drukte verwacht in supermarkten en andere winkels die voedsel verkopen. Mede daarom is de roep vanuit de branche om de openingstijden te verruimen sterk. Bijna alle gemeenten geven aan dat zij hebben besloten de openingstijden te verruimen. Ze willen daarmee de te verwachten drukte zo veel mogelijk spreiden en daarmee de kans op besmetting met het coronavirus inperken.

Achterhoek