Volledig scherm
PREMIUM
De publieke tribune zat donderdagavond bomvol tijdens de raadsvergadering over de toekomst van Laborijn. © theo kock persfotografie

Oude IJsselstreek stapt uit Laborijn

ULFT - De gemeente Oude IJsselstreek vertrekt definitief uit Laborijn en gaat een eigen sociale dienst opstarten. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond bepaald na een urenlange, tumultueuze vergadering in Ulft.

Oude IJsselstreek sprak het voornemen om uit  Laborijn te stappen uit nadat achtereenvolgens de Rooie Vrouwen en bureau Berenschot vernietigende kritiek leverden op het functioneren van de gezamenlijke sociale dienst van Doetinchem, Aalten en Oude IJsselstreek. Met name de harde opstelling naar de cliënten, de achterblijvende uitstroomcijfers voor bijstandsgerechtigden uit Oude IJsselstreek en de onwil van Laborijn om meer op de manier van Oude IJsselstreek te werken deden het college besluiten om uit de sociale dienst te willen stappen, tot irritatie van Doetinchem en Aalten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek