Volledig scherm
Sporthal De IJsselweide. © DG

Oude sporthal Ulft gered van sloop; nieuwe pas maand later klaar

ULFT - Mensen en verenigingen kunnen langer gebruik blijven maken van de voormalige sporthal in Ulft. De sloop van de oude hal, gepland voor volgende maand, is uitgesteld tot begin november. Dan is namelijk de nieuwe sporthal IJsselweide op de grens van Gendringen en Ulft klaar, meldt de gemeente Oude IJsselstreek.

Aanvankelijk zou de nieuwbouw vrijdag 30 september opgeleverd worden.

Faillissement
De vertraging in de oplevering komt doordat de architect én constructeur van het bouwwerk failliet gingen. De afhandeling daarvan duurde tot in april.

Hoewel nu in de drie weken durende bouwvakantie wordt doorgewerkt aan de nieuwe sporthal, lukt het niet deze op tijd af te bouwen. De oplevering staat gepland voor 4 november. Eerder opleveren van de is geen optie, omdat er dan volgens wethouder Bert Kuster te groot verlies in bouwkwaliteit is.

Tijd
De gemeente vindt de tijd tussen de sloop van de oude en de oplevering van de nieuwe hal te groot, waarom nu is besloten de oude sporthal langer open te stellen.

Blij
Onder meer de Gendringse clubs Blok'71, De Issel, UGHV en Ulftse BC zullen blij zijn met uitstel van de sloop, waartegen zij bezwaar maakten. Zij kunnen nu gewoon blijven spelen en trainen in de oude sporthal en verhuizen in november naar de nieuwe hal.

Achterhoek