Volledig scherm
De brandweer is aan het blussen in de Deken Nijkampstraat in Ulft. © GinoPress

Politie: brand in Turkse bakkerij Ulft aangestoken (video)

ULFT - De brand die in de nacht van zondag op maandag de Turkse bakkerij en naastgelegen woning aan de Deken Nijkampstraat in het centrum van Ulft heeft verwoest, is vermoedelijk aangestoken. Dat meldt de politie op basis van eerste onderzoek.

Hoe de brand is aangestoken meldt de politie niet. Wel zeiden buurtbewoners dat zij direct na de brand 1 of meerdere personen hebben horen en zien wegrennen.

Zij vermoeden dat diegenen iets naar binnen hebben gegooid, waarna een knal volgde en de brand ontstond. De politie bevestigt dat de brand is begonnen na een knal, maar meldt niet hoe deze is ontstaan.

Groot materieel
De brand begon tegen 2.40 uur in de nacht. De brandweer rukte met groot materieel uit maar kon niet voorkomen dat de bakkerij en woning verloren gingen. Wel werd voorkomen dat de brand oversloeg naar andere panden en een naast het pand geparkeerde truck met een gevulde brandstoftank.

Rond 4.00 uur was het vuur onder controle, vlak na 6.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Geëvacueerd
Bij de brand raakte niemand gewond. In totaal 7 mensen, onder wie 2 kinderen, zijn geëvacueerd en opgevangen.

Het onderzoek naar de brand wordt voortgezet.

Video van de brand en de verwoesting de volgende dag:

Een explosie en een daaropvolgende brand heeft een Turkse bakkerij in de nacht van zondag op maandag in de as gelegd. Ook de naastgelegen woning aan de Deken Nijkampstraat is volledig verwoest. De politie denkt aan brandstichting, mede op basis van getuigenverklaringen. www.REGIO8.nl

Achterhoek