Volledig scherm
De politie heeft de twee mannen uiteindelijk aangehouden. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Politie houdt twee mannen aan na plassen in bus en belagen chauffeur Varsseveld

VARSSEVELD - De politie heeft vrijdagavond twee mannen aangehouden nadat zij in een blikje probeerden te plassen in de bus. Het leidde uiteindelijk tot een handgemeen met de chauffeur.

Aanleiding voor het incident was dat één van de twee mannen moest plassen. De chauffeur maakte hierop kenbaar dat er geen tijd was om een plaspauze in te lassen. Hierop trachtte de persoon in een blikje te plassen. Dit mislukte echter, waardoor het blikje de bus door rolde. Toen de chauffeur de twee mannen vroeg om de bus schoon te maken, begonnen zij de chauffeur te duwen en aan hem te trekken.

  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek