Een nieuw landschapsplan pakt desastreus uit voor het boerengezin van Meike en Erik Lubbers uit Sinderen. Hun grond dreigt ineens veel minder waard te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een nieuw landschapsplan pakt desastreus uit voor het boerengezin van Meike en Erik Lubbers uit Sinderen. Hun grond dreigt ineens veel minder waard te worden. © Theo Kock

Rampen stapelen zich op voor Achterhoeks boerengezin: ‘Boertje pesten door de overheid’

SINDEREN - Een nieuw landschapsplan pakt desastreus uit voor het boerengezin Lubbers uit Sinderen. Hun grond dreigt ineens veel minder waard te worden. 

16 reacties

 • Peter

  2 jaar geleden
  Veel boeren zitten volledig klem in het neo-liberalistische gedachtengoed dat ze alsmaar groter en efficiënter moeten worden om te overleven. De enige die daar echt beter van zijn geworden zijn de afnemers geworden en indirect ook de consument. Boeren zijn vooral harder gaan werken en hebben meer sores aan de kop gekregen. Die schaaluitbreiding heeft vele nadelen en als daar op gewezen wordt of een boer daarin dwars gezeten wordt, zorgt dat steevast voor verontwaardiging alom. Beter krijgt een boer een eerlijkere prijs, dan dat we ons allemaal blijven aanpassen aan de industrie er achter
 • Peter

  2 jaar geleden
  En waarop baseert u dat dat de gemeente aan landjepik zou willen gaan doen? op het onderbuikgevoel van deze mensen in de krant?
 • Rho

  2 jaar geleden
  Nou, het land verdient eigenlijk niet zoveel aan landbouw. Naast een enorme export importeren we ook heel erg veel. We exporteren een derde méér dan we importeren. Dat levert per saldo dus niet zoveel op: slechts 2% van het bruto nationaal product wordt opgebracht door landbouw. We verdienen ons geld met diensten (74%) en industrie (24%). 
 • Hendrikman

  2 jaar geleden
  Het is allemaal anti boeren hier zo langzamerhand. Gewoon genant. En als je reageert op de meest domme opmerkingen dan wordt het gewoon niet geplaatst. Ik ben er langzaam wel klaar mee met dit online inhakken op boeren.
 • Rho

  2 jaar geleden
  Onzin. Het fosfaatrechtenstelsel kwam niet ineens uit de lucht vallen. In 2015, drie jaar voor invoering, werd deze maatregel aangekondigd. Daarvóór is er al vele jaren over gepraat. Als je dan in 2016 nog snel even gaat investeren in uitbreiding, in de hoop dat het wel kan, dan noem ik dat slecht ondernemen.Overigens gaat het hier om een 'Visie op landschap etc'. Dit is geen plan, geen besluit, geen maatregelen. Enkel nog een visie. En deze mensen kunnen voorlopig nog gewoon doorgaan. Maar als ze slim zijn, gaan ze nu zeker niet meer investeren in schaalvergroting. 

Achterhoek