Volledig scherm
PREMIUM
De plaatsing van een waterpomp. © theo kock persfotografie

Razend populair: de privé-waterpomp in de tuin

HUMMELO/DINXPERLO -  Meer en meer tuinbezitters laten een puntstuk slaan, een soort waterput waardoor ze voor het besproeien gebruik kunnen maken van grondwater in plaats van duur leidingwater. De bedrijven die de puntstukken slaan zien een flinke toename in het aantal aanvragen.

Tuinliefhebbers zagen vorig jaar met de droogte hun waterverbruik fors toenemen.  Een eigen put slaan biedt soelaas, ontdekken grondeigenaren.  Het scheelt hoge rekeningen en het helpt ook om overdadig  gebruik van schoon leidingwater voor de tuinplanten tegen te gaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek