SC Varsseveld krijgt voor kunstgrasveld 160.000 euro van gemeente

videoVARSSEVELD - Sportclub Varsseveld krijgt een bijdrage van 160.000 euro van de gemeente Oude IJsselstreek om het nieuwe kunstgrasveld aan te leggen op sportpark Oberink. De voetbalclub heeft de rest van het totaalbedrag van 538.000 euro bijeen gebracht met geld van sponsors/investeerders en een crowdfundingsactie.

Met de toezegging van de laatste 30 procent van dat bedrag is de aanleg van het kunstgrasveld inmiddels begonnen. De leden van de voetbalvereniging hebben najaar 2018 al ingestemd met de komst van het kunstgrasveld, dat wordt aangelegd door het bedrijf C.S.C. Sports uit Zeewolde. Verwachting is dat het veld eind mei wordt opgeleverd en begin juni gekeurd. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt er dan voor het eerst op gevoetbald.

Hoofdveld blijft natuurgras

Het hoofdveld van de voetbalclub blijft natuurgras, benadrukt voorzitter Ronald Ruesink. ,,Wij vinden dat zo veel mogelijk wedstrijden op natuurgras moeten worden gespeeld. Het kunstgrasveld komt er vooral voor de trainingen in de wintermaanden en voor de breedtesport’’, zegt de voorzitter. ,,Met het kunstgrasveld wordt het bovendien mogelijk ook andere (sport)evenementen te organiseren.’’

SC Varsseveld wordt eigenaar van het kunstgrasveld en hoeft daarmee geen veldhuur te betalen, maar wordt wel zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. Verwachting is dat de toplaag van het veld over twaalf jaar vervangen moet worden, de club reserveert hiervoor jaarlijks een bedrag in de begroting om dit in 2031 te kunnen betalen.

De officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld is vermoedelijk ergens medio augustus.

Volledig scherm
SC Varsseveld (wit shirt) in actie tegen SC Westervoort op sportpark Oberink. Foto ter illustratie. © Theo Kock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek