Jonah Falke
Volledig scherm
PREMIUM
Jonah Falke © Paul Rapp

Schrijver Jonah Falke zoekt liever de rafelranden van het leven

Schrijver Jonah Falke windt er geen doekjes om. ,,Seks moet je niet romantiseren, vaak is het gestuntel.’’ Zijn nieuwste boek is er duidelijk over.

Stiekem moest hij best een beetje lachen, toen een vrouwenblad belde voor een interview. Zijn nieuwste boek, dat deze week uitkomt, heet De mooiste vrouw van de wereld. ,,Die komen er op de eerste pagina al achter dat het echt niet over mooie vrouwen gaat, haha.”

Jonah Falke is bepaald geen gewoon mens. De 28-jarige Arnhemmer – ‘daar woon ik nu even’ – zoekt in zijn hoofd voortdurend naar daar waar het schuurt. ,,Ik zoek het ongemak op, de schaamte. Als mensen schaamte voelen, is dat een interessante reactie. Als iemand zich schaamt zegt dat wat over degene zelf, over je moraal. Dan gebeurt er iets. Dan word je gedwongen naar jezelf te kijken.”

Quote

Schrijven is een prettige manier om je tot de wereld te verhouden

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek