Volledig scherm
De Martinushof in Twello is een van de woonzorgcentra van Trimenzo. © Trimenzo

Sensire neemt 200 personeelsleden failliet Trimenzo in dienst

VARSSEVELD - Sensire, een van de grootste zorgorganisaties in de Achterhoek en Liemers, heeft een groot deel van de zorgmedewerkers van het failliete Trimenzo uit de gemeente Voorst in dienst genomen. Zo’n tweehonderd mensen hebben inmiddels een contract gekregen bij de Achterhoekse zorgverlener.

Dat zegt woordvoerder Arend Pleysier van Sensire, dat de hoofdzetel heeft in Varsseveld. Volgens Pleysier gaan alleen zorgverleners bij Sensire aan de slag. Voor personeel in ondersteunende functies zoals bijvoorbeeld administratie, is bij Sensire geen plek. ,,Dat soort medewerkers hebben wij zelf al”, zegt Pleysier. 

Trimenzo – dat in de gemeente Voorst actief was met 300 medewerkers, 450 cliënten en vele vrijwilligers – moest eerder het faillissement aanvragen, nadat duidelijk was dat de organisatie niet meer aan haar betalingsverplichtingen kon voldoen. Het faillissement volgde nadat een bestuurlijke fusie met Zorggroep Apeldoorn werd geblokkeerd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Om de zorg voort te zetten na het faillissement, is Sensire gevraagd ondersteuning te leveren. De Achterhoekse zorgorganisatie deed hierna ook een overnamebod. 

Voorlopig groen licht

Volledig scherm
Sensire directeur Renée Wilke bij het hoofdkantoor in Varsseveld. © Theo Kock

Helemaal definitief is de overname nog niet. Sensire wacht nog op groen licht van de ACM. ,,We hebben wel een ontheffing van de wachtperiode gekregen. Dat is een soort tijdelijke toestemming. De inhoudelijke beoordeling van het overnameplan volgt nog. Wij verwachten dat daar binnen enkele weken een besluit over wordt genomen”, zegt woordvoerder Pleysier.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft onlangs al wel groen licht gegeven voor de overname door Sensire. Volgens de NZa heeft Sensire de plannen voor overname van Trimenzo goed voorbereid.

Onder Trimenzo vallen de woonzorgcentra het Grotenhuis en de Martinushof in Twello en de Benring in Voorst. Die panden horen niet bij de failliete boedel van Trimenzo, maar werden gehuurd. Sensire wil in alle drie de panden zorg blijven leveren.

In de Achterhoek en Liemers levert Sensire zorg op vijftien plekken, daarnaast wordt in het hele gebied ook hulp aan huis geboden.

  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek