Sinterklaas slaat oosten over voor landelijke intocht

ULFT/ DOESBURG - Sinds de start van de televisie-uitzending van de nationale Sinterklaas-intocht in 1952 heeft Sinterklaas het oosten van Nederland goeddeels links laten liggen. Zijn de Achterhoek en Liemers bewust een blinde vlek op de landkaart van de intochten?

Slechts twee keer meerde Sinterklaas aan in oostelijke haven voor de landelijke intocht. In 1986 zette de Goedheiligman voet aan wal op de kade in Zutphen. Negen jaar later gooiden de pakjesbootpieten een paar kilometer verderop het anker uit, in Doesburg.

Maar dieper de Achterhoek in? Of andere plaatsen in de Liemers? Daar kwam Sinterklaas nog nooit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Plan voor nieuwe woonwijk Silvolde voorbeeld voor bestrijding woningnood in hele Achterhoek
    PREMIUM

    Plan voor nieuwe woonwijk Silvolde voorbeeld voor bestrij­ding woningnood in hele Achterhoek

    MARIËNVELDE/SILVOLDE Krapte op de woningmarkt. Nauwelijks woningen voor starters en senioren. Veel mensen die het niet lukt een woning te huren of kopen die past bij hun behoefte. Die vraag naar passende woonruimte vraagt volgens ondernemer Stef Beumer van Groenvast BV om een nieuwe aanpak. Om ideeën te delen rondom dit thema wordt op vrijdagochtend 1 november een mini-congres gehouden in het geografische hart van de Achterhoek: Mariënvelde.

Achterhoek