Tientallen boeren parkeerden hun trekkers bij het gemeentehuis van Gendringen uit protest tegen de plannen van de gemeente Oude IJsselstreek. Het protest is aanleiding geweest voor het opzetten van een nieuwe partij.
Volledig scherm
PREMIUM
Tientallen boeren parkeerden hun trekkers bij het gemeentehuis van Gendringen uit protest tegen de plannen van de gemeente Oude IJsselstreek. Het protest is aanleiding geweest voor het opzetten van een nieuwe partij. © dg

Strijd om de stemmen van boeren barst los in Oude IJsselstreek

GENDRINGEN - De strijd om de boerenstem barst de komende maanden los in Oude IJsselstreek. Een nieuwe partij heeft zich aangemeld om mee te gaan doen aan de lokale raadsverkiezingen in maart: Dorp en Platteland Beweging (NPB) onder leiding van de bekende makelaar Herman Vreeman. 

5 reacties

 • HJW Goossen

  5 maanden geleden
  Nog meer versplintering in plaats van algemeen belang . Zorgt niet echt voor verbinding .!!!
 • Ankie Bronckhorst

  5 maanden geleden
  Veel te eenzijdig, ADA en DPB. Ik hoop dat ze ook denken in oplossingen om de problemen op te lossen die er degelijk zijn, zeker in OIJ en de boeren ondersteunen de biodiversiteitscrisis op te lossen. Ben bang dat ze er weinig verstand van hebben en dat ze alleen maar bezig zijn met eigen belang en niet het algemeen belang dienen. Geef mij PRO! maar. Dat is een partij die dichtbij de burgers staat en niet wereldvreemd is.
 • J.M. Horst

  5 maanden geleden
  Nieuwe partijen met een uitgesproken belang voor een specifieke doelgroep. Daarvan moet altijd maar worden afgewacht welke politieke keuzes ze maken op terreinen die niet direct op hun eigen vlak liggen. Niet zelden zie je deze partijen weer uiteenvallen, omdat men het daarover onderling oneens is.
 • Johann Janssen

  5 maanden geleden
  het wordt deze keer toch maar op de sp stemmen. de rechtse macht dient te worden getemperd.
 • ERICA Kraan

  5 maanden geleden
  PRO! Wordt een afsplitsing van de SP maar dat is onjuist. Het is een nieuw opgerichte middenpartij. Niet rechts niet links maar wel met een sociaal hart

Achterhoek