Volledig scherm
Het pand van Adriaans in Helmond © FotoMeulenhof

Ten Brinke uit Varsseveld neemt Failliet Adriaans uit Helmond over

VARSSEVELD - Adriaans Bouwgroep en Aannemersbedrijf uit Helmond wordt overgenomen door Ten Brinke Group uit Varsseveld (Achterhoek) en gaat verder onder de naam Ten Brinke Zuid.

De curatoren van het failliete Adriaans hebben daarover vrijdagmiddag overeenstemming bereikt, onder voorbehoud van toestemming van de rechter-commissaris. Als die akkoord gaat, krijgen ten minste 35 werknemers van Adriaans een baan aangeboden in de Achterhoek.

De curatoren Floris Dix (Turnaround Advocaten, Best) en Maurice Winkels (LXA, Den Bosch) verwachten dat dat aantal kan oplopen tot vijftig à zestig. Dit zal afhankelijk zijn van de opdrachtgevers van de bouwprojecten die zijn stilgevallen door het faillissement van Adriaans. Als zij in zee gaan met de nieuwe eigenaar, zullen meer medewerkers aan de slag komen.

Ten Brinke is een grote speler in de bouwwereld. Het bedrijf heeft meer dan 850 mensen in dienst en opereert internationaal. De jaarlijkse omzet bedraagt ongeveer 900 miljoen euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Plan voor nieuwe woonwijk Silvolde voorbeeld voor bestrijding woningnood in hele Achterhoek
    PREMIUM

    Plan voor nieuwe woonwijk Silvolde voorbeeld voor bestrij­ding woningnood in hele Achterhoek

    MARIËNVELDE/SILVOLDE Krapte op de woningmarkt. Nauwelijks woningen voor starters en senioren. Veel mensen die het niet lukt een woning te huren of kopen die past bij hun behoefte. Die vraag naar passende woonruimte vraagt volgens ondernemer Stef Beumer van Groenvast BV om een nieuwe aanpak. Om ideeën te delen rondom dit thema wordt op vrijdagochtend 1 november een mini-congres gehouden in het geografische hart van de Achterhoek: Mariënvelde.

Achterhoek