Terborg is mét de rechten weer een echte stad

videoTERBORG - Terborgenaren spoorden hun bijna 600 jaar oude stadsrechten op en gaven ze zondagmorgen een plek op het St. Jorisplein.

Dat ze er waren, dat was bekend. In het jaar 1419 kreeg Terborg uit handen van de Heeren van Wisch immers stadsrechten. Maar waar de officiële documenten waren, dat wist niemand. Daar wilden de bewoners van de enige stad in de gemeente Oude IJsselstreek verandering in brengen en dus gingen ze op zoek. Met succes.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Door app Ongehinderd kan Roy ondanks zijn handicap weer uitgaan zonder nare verrassingen

    Door app Ongehin­derd kan Roy ondanks zijn handicap weer uitgaan zonder nare verrassin­gen

    GENDRINGEN - Alles wat gehandicapten willen weten over de toegankelijkheid van voorzieningen als winkels, restaurants en bibliotheken in Oude IJsselstreek kunnen ze opzoeken met de app Ongehinderd. De gemeente is de eerste in de regio die meedoet aan de app. Mede op initiatief van de inclusiewerkgroep van Oude IJsselstreek die probeert van de gemeente de meest toegankelijke van Nederland te maken.

Achterhoek