Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Juliëtte Hofman van het DRU Industriepark in Ulft © Jan van den Brink

Tien jaar DRU in Ulft: van modderig terrein naar bruisend centrum

ULFT - Tien jaar geleden een modderig fabrieksterrein met vervallen gebouwen, nu een bruisend, monumentaal centrum waar mensen uit de wijde regio op een breed scala aan activiteiten afkomen. Het DRU Industriepark in Ulft  heeft zich sinds 2009 een unieke plek in de Achterhoek verworven. 

Maar voor achterover leunen is het volgens directeur Juliëtte Hofman nog veel te vroeg. ,,Het zit in de voegen van de gebouwen en het dna van de mensen hier om altijd te blijven experimenteren, te vernieuwen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek