Volledig scherm
PREMIUM
Regionaal bier en ‘food’uit alle winsteken in de SSP Hal op het DRU Industriepark. © Jan Ruland van den Brink

Tienjarige DRU viert de kracht van het geheel

ULFT - Exposities, lezingen, workshops, het Ulfts Mannenkoor en de harmonie, het afscheidsoncert van de Enge Buren: een greep uit het jubileumprogramma van het jarige DRU Industriepark dat in Ulft werd gevierd.

Alleen het beklimmen en abseilen van de 36 meter hoge schoorsteen De Fakkel werd zondag afgelast vanwege de wind. DRU-organisator Gijs Haccou hoopt dat dat later nog een keer kan.

Op de laatste dag mochten kinderen circusacts oefenen, terwijl  hun ouders konden genieten van The Original Sixties R&B and Soulband. Deze regionale zestienkoppige band speelde een (uitverkocht) reünieconcert, speciaal voor het jubileum van de DRU.

Bier en voedsel

In de SSP Hal bezochten een paar duizend mensen het Bier&Food Festival. Met een strippenkaart kunnen ze bij stands van zeven regionale brouwers een biertje proeven. Er is voldoende te eten: pizza’s, nacho’s, Indonesisch, Turks, Thais of gewoon een hamburger of Vlaamse frieten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek