Tientallen boeren hebben hun trekkers geparkeerd bij het gemeentehuis van Gendringen uit protest tegen de plannen van de gemeente Oude IJsselstreek.
Volledig scherm
PREMIUM
Tientallen boeren hebben hun trekkers geparkeerd bij het gemeentehuis van Gendringen uit protest tegen de plannen van de gemeente Oude IJsselstreek. © dg

Tientallen trekkers naar gemeentehuis in Gendringen om ‘desastreus’ landschapsplan

GENDRINGEN - Tientallen boze boeren van de actiegroep Farmers Defence Force houden vanmiddag een actie bij het gemeentehuis van Oude IJsselstreek in Gendringen. De boeren zijn boos over het nieuwe landschapsplan van de gemeente, dat voor tientallen boeren desastreus kan uitpakken.

33 reacties

 • jhu

  2 jaar geleden
  schaalvergroting is helaas hand in hand gegaan met minder boerenbedrijven, dat die schaalvergroting werd gestimuleerd door de bank is niet de overheid toe te rekenen. Parkeer die tractors maar voor het lokale bankkantoor voor zover dat er nog is.
 • jhu

  2 jaar geleden
  de overheid moet zeker de regie in eigen hand terug nemen op het terrein van landschapsbeheer en grondontwikkeling. Dat heeft niets met communisme te maken maar met algemeen belang. Waar de vrije markt in deze toe heeft geleid kunt u dagelijks om u heen zien..... Schadeloosstelling tegen een goede prijs moet daar natuurlijk wel tegenover staan, hoewel  "goede prijs" subjectief is. Daar mogen de belanghebbenden over onderhandelen.
 • Poel

  2 jaar geleden
  Ik gaf aan geen boerenverstand te hebben. Volgens mij is dat de laatst tijd aantoonbaar anders als gewoon verstand
 • Kingzman

  2 jaar geleden
  Hoezo? de boeren hoeven geen krokodillentranen te hebben. Natuur en milieu zijn kapot gemaakt en ondanks de gigantisch grote volgepropte stallen is de situatie uitzichtloos. Halveren die veestapel en dan biologisch boeren, dat is de toekomst. Maar dat willen ze niet horen.
 • Johann utBroamt

  2 jaar geleden
  jammer kingzman zelfs jij reageert op mijn teksten  hebben die toch zin. het is namelijk de bedoeling, dat zoveel mogelijk lieden wakker worden en zelf gaan nadenken over wat er in dit land gebeurt.