Uitkeringsgerechtigden in Oude IJsselstreek krijgen voorlopig gewoon een bijstandsuitkering. Het idee voor een arbeidscontract met de gemeente is vastgelopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitkeringsgerechtigden in Oude IJsselstreek krijgen voorlopig gewoon een bijstandsuitkering. Het idee voor een arbeidscontract met de gemeente is vastgelopen. © Roos Koole ANP

Toch nog bijstandsuitkering Oude IJsselstreek: plan voor arbeidscontract vastgelopen

ULFT - Uitkeringsgerechtigden in de gemeente Oude IJsselstreek krijgen ook na 1 januari een bijstandsuitkering. Het plan van de gemeente om in plaats van een uitkering een arbeidscontract aan te bieden is voorlopig vastgelopen. Wel start de gemeente na de jaarwisseling met een bedrijf op het gebied van loopbaanbegeleiding: Stoer.

13 reacties

 • Ron

  1 jaar geleden
  Zo is het.
 • Ron

  1 jaar geleden
  Ja Theo ze moeten meer gaan controleren er zijn van die gasten mankeren van alles maar kunnen wel beunhazen. Ik ken er 1 die heeft het aan de achilles  pees kan niet lang staan. Maar wel bij ieder evenement uren met een portofoon op de hoek van de straat de popie joepie uithangen en interessant doen. En dan die wie zich aanbieden als tuinman op Fb trekken van een uitkering maar wel beunhazen. Aanpakken en aan het werk zetten.
 • Wilfred

  1 jaar geleden
  Mee eens! 
 • theo

  1 jaar geleden
  Eelco in principe heb je gelijk er zit maar een Maartje aan je moet dan wel meer gaan verdienen als je uitkering.Kijk dus als de gemeente de subsidie die hun er voor krijgen nu is aan de mensen geven die verplicht moeten werken dan zou dat al beter zijn.Ik heb zelf 45 jaar een goede baan gehad maar moest twee jaar dwangarbeid voor de gemeente doen omdat ik werkloos werd er werd mij niet gedraagt wat ik kon maar werd in een hok gezet waar ik shampoo flesjes uit een stuk plastic moest halen en dat twee jaar 
 • Criticaster

  1 jaar geleden
  Ja want stel je eens voor werken voor salaris dat moeten we niet willen met zijn allen bah wat ernstig.Die risico's die eraan zouden kleven is exact de crux waarom geen enkele werkgever nog mensen direct aanneemt die geen subsidie of indicatie hebben! Hele arbeidsmarkt is verrot geraakt door mensen die geen risico's willen nemen en daarom loopt half nederland in de bijstand!

Achterhoek