Twaalf kinderen fietsen elke dag door koeientunnel om levensgevaarlijke oversteek te vermijden

MET VIDEOETTEN - Zo’n twaalf kinderen en jonge scholieren fietsen elke dag door de koeientunnel van Vleesboerderij Dieker bij Etten, om zo de levensgevaarlijke oversteek op de Slingerparallel tussen Doetinchem en Ulft te vermijden. Hier verongelukte oktober 2021 een 14-jarige buurjongen.

10 reacties

 • Wim Vingerprint

  2 maanden geleden
  50 of 60 km zone invoeren met camera's en het snelheidsprobleem is snel opgelost.
 • Gert Ramen

  2 maanden geleden
  Zolang er niemand uit de gemeenteraad en B&W vooraan heeft gelopen in de rouwstoet bij een tragisch ongeval heeft het blijkbaar niet genoeg prioriteit.
 • J.C. van Hoytema wijbrans

  2 maanden geleden
  Zo zie je maar weer: alle beetjes helpen. En het probleem van de (on-) veilige oversteek krijgt weer even de aandacht. Een kwestie van volhouden!
 • Yannick Schrijvers

  2 maanden geleden
  @Hans Dat heeft natuurlijk heel veel met dit artikel te maken ook... Dierenwelzijn heeft genoeg verbeterpunten, maar dat is hier niet relevant. @Marc Over het algemeen rijden mensen dus geen 80. Daarbij kan die paar meter die je minder rijdt, en de tijd die je bespaart met remmen, net dat kleine verschil maken. Het is niet de oplossing maar in ieder geval een goed initiatief zolang de lokale overheid niks doet. Overigens geen verassing dat het zo lang laat wachten, natuurlijk.
 • Gerard Schuurman

  2 maanden geleden
  Hans Waaier, u dwaalt af. Het voor of tegen de veehouderij zijn is een totaal andere discussie. Daar gaat het in dit artikel niet over.

Achterhoek