Volledig scherm
Engbergen wordt kunstzinnig verlicht tijdens Engbergen in lichterlaaie. © Henk van Raaij

Twee avonden bijzonder genieten van natuurgebied Engbergen tijdens lichtkunstfestival

VOORST Het natuurgebied Engbergen staat op vrijdag 8 november en zaterdag 9 november weer in ‘lichterlaaie’.  Het terrein rond het openluchttheater wordt kunstzinnig verlicht zodat bezoekers op een bijzondere manier van de natuur kunnen genieten.

Het evenement trok de afgelopen jaren tienduizenden bezoekers naar het gebied bij Gendringen. Toch kiest de organisatie voor een andere opzet. De braderie maakt plaats voor een meer kunstzinniger evenement. Een aantal professionele lichtkunstenaars zal de avondwandeling voorzien van lichtkunstprojecten en in een beeldentuin showen beeldende kunstenaars hun kunstwerken in het kunstlicht. 

Overigens blijft er nog steeds plaats voor kraampjes. De organisatie denkt dat het evenement op deze manier nog jaren gehouden kan worden.

Het festival vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 november. Beide avonden van 17.00 tot 22.00 uur. De entree voor bezoekers van 12 jaar en ouder is 2 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek