Volledig scherm
Twee auto's reden frontaal op elkaar nadat een van de twee op de verkeerde weghelft terechtkwam. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Twee gewonden bij ongeval met drie auto's op Slingerparallel

ETTEN - Twee inzittenden zijn woensdag gewond naar het ziekenhuis gebracht nadat op de Slingerparallel (N317) in Etten drie auto's betrokken raakten bij een botsing. 

Een Audi en een Opel reden frontaal op elkaar nadat de bestuurder van de Opel een remmende voorganger probeerde te ontwijken en daardoor op de verkeerde weghelft terechtkwam. Vermoedelijk zag de chauffeur te laat dat de auto voor hem op de rem ging.

De Slingerparallel is tijdelijk afgesloten geweest vanwege het ongeval. De drie betrokken auto's zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.

  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek