Volledig scherm
Na de wedstrijd liep het helemaal uit de hand bij Telstar-De Graafschap. © Michel van Bergen

Twee jaar cel voor steken supporter Graafschap

IJMUIDEN/ULFT - De man die een supporter van De Graafschap in zijn nek stak met een kapot bierflesje, krijgt twee jaar gevangenisstraf. De rechtbank in Haarlem veroordeelde hem maandag wegens poging tot doodslag.

De 33-jarige Dennis P. krijgt twee jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. P. stak na afloop van een play-offwedstrijd tussen De Graafschap en Telstar het slachtoffer in zijn nek met een gebroken bierflesje. Daarbij raakte de man, een 24-jarige inwoner van Ulft, zwaar gewond. Volgens artsen heeft P. met zijn actie de halsslagader op een haar na gemist.

'Geen aannemelijk verhaal'

P. bleef bij de behandeling van zijn zaak ontkennen dat hij het was die de man had gestoken, tijdens een uit de hand gelopen vechtpartij na de wedstrijd. Zijn hand was kort daarvoor uit het gips gehaald en P. was daardoor naar eigen zeggen niet in staat geweest om iemand neer te steken. 

De rechtbank vindt dit geen aannemelijk verhaal en legt de ontkenning naast zich neer. De rechters vinden dat de gemaakte videobeelden duidelijk laten zien dat een blanke man die de kleding droeg die P. die dag aanhad, een stekende beweging naar het slachtoffer maakte. Justitie had 4 jaar gevangenis geëist waarvan een jaar voorwaardelijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek