Volledig scherm
PREMIUM
Irene van der Aart. © Joost Hoving

‘Uit met de pret: we moeten consuminderen’

COLUMNDe vaste columnisten van de Gelderlander in de editie Achterhoek zijn voortaan ook online te lezen. Vandaag Irene van der Aart.

Net nadat het CBS bekendmaakte dat de voedselprijzen met 3,8 procent stegen als gevolg van de btw-verhoging, kwam minister Carola Schouten met de mededeling dat voedsel nog steeds te goedkoop is. Het milieu wordt te zwaar belast, voedsel verspild en boeren verdienen te weinig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek