Volledig scherm
© Theo Kock

Ulft loopt warm voor Huntenpop (video)

ULFT - Nog een paar uurtjes en dan gaat de 27ste editie van Huntenpop van start. Traditioneel wordt het weekend geopend met diverse tributebands en dj's. Zo speelt Musest de hits van de rockband Muse en brengt Vannstein het stevigere werk van Rammstein. De mannen van de Italiaanse band Vipers, die onlangs nog Coverland afsloten, brengen op 12 augustus een ode aan rockband Queen. Ook zijn er tributes van James Brown en Alter Bridge.

Zaterdag zullen zowel nationale als internationale acts te zien zijn. De winnaars van de Achterhoekse Band Competitie openen het festival. Op de Rabo-stage treden onder meer Lucas Hamming, Nielson en Dotan op. Op de extra stage staan acts als Broederliefde, Danjah, Paul Elstak,Tony Junior en Moksi. De mannen van de Golden Earring verzorgen de afsluiter.

Nat kampeerterrein
Donderdagavond arriveerden de eerste kampeergangers al op een nat parkeerterrein. Het was voor het eerst dat het terrein een dag eerder openging.

Weer
Vooralsnog is de verwachting dat de festivalgangers in de zon zullen staan. Organisator Huntenpop Festival is zelfs nog wat positiever: 'Ideaal festivalweer!'

Voor het eerst kunnen de campinggasten van Huntenpop een extra avond van het festival genieten. De eerste enthousiaste kampeerders arriveerden donderdagavond in de stromende regen.

Achterhoek