Volledig scherm
PREMIUM
Hanna van Staveren © Daan Rieken

Van school ‘getrapt’, depressief en tóch op naar vwo-diploma

ExamensSINDEREN - Hanna van Staveren heeft geen klasgenoten, geen docenten én geen school. In het voortgezet onderwijs beleefde ze een helse tijd. Toch doet de Achterhoekse (16) vwo-examen. ,,Ik wil geneeskunde studeren.’’

Daarvoor moet Van Staveren nog wel tot 2020 wachten. De scholiere uit Sinderen doet namelijk gespreid examen. Nu Nederlands, Engels, aardrijkskunde en wiskunde; volgend jaar natuurkunde, scheikunde, Frans, maatschappijleer en biologie.

Conflicten

Dat Van Staveren afkoerst op haar vwo-diploma had ruim twee jaar terug niemand voorzien. Ze zat thuis nadat het Almende College (Silvolde) aangaf geen plaats meer te hebben voor de leerlinge uit 3-vwo. ,,Ik voelde me niet uitgedaagd en verveelde me in de klas. Sommige docenten zagen dat als een uitdaging. Maar met anderen leidde het tot conflicten. Uiteindelijk werd ik daarna van school werd getrapt.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek