Volledig scherm
De aangebrachte graffiti bij de school. © Politie Oude IJsselstreek

Vandalen bekladden basisschool Ulft met graffiti

ULFT - Basisschool De Oersprong aan de Wilgenstraat in Ulft-Noord is afgelopen weekend opnieuw door onbekenden ondergespoten met graffiti. Vandalen hebben op de gevels van de school teksten en afbeeldingen getekend, zoals Isis-teksten, een penis en een geweer.

Directeur Hans Epping is woedend over het vandalisme, zo laat hij weten aan Regio8. „Ik ben er vreselijk kwaad en teleurgesteld over, dat een nieuw gebouw hiermee wordt ondergespoten", zo laat hij weten. „Wat er op staat is onleesbaar en niet te herleiden tot iets."

Maatregelen
Volgens de directeur heeft de school extra maatregelen genomen. Zo zijn er 'Verboden toegang'-borden geplaatst, zijn er anti-klimattributen neergezet bij de ingangen en komen er de komende tijd camera's te hangen. „Zo hopen we de mensen die dit doen op te pakken en voor te leiden naar de politie", aldus Epping.

Verwijderd
De directeur wil dat zijn leerlingen zo min mogelijk in aanraking komen met de teksten en afbeeldingen. Daarom worden die zo snel mogelijk van de muren verwijderd.

De politie Oude IJsselstreek is op zoek naar de daders.

Achterhoek