De plek waar de bootjes dobberden, nadat vandalen de trossen hadden losgesneden. Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
De plek waar de bootjes dobberden, nadat vandalen de trossen hadden losgesneden. Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Vandalen snijden boten los in Oude IJssel

ULFT - Het was een gek gezicht ter hoogte van de Baileybrug over de Oude IJssel in Ulft maandagavond. Er dreven twee bootjes midden op het water, een derde boot zat nog met één touw vast aan de aanlegsteiger. De ronddobberende bootjes zijn uiteindelijk met een stok door de politie en eigenaren naar de kant gehaald.

Volgens ooggetuigen waren de touwen doorgesneden waarmee de bootjes aan de kant waren bevestigd. Er bleek zelfs een staalkabel doorgeknipt. Door een eigenaar van één van de bootjes is er aangifte gedaan van vernieling. Er is niemand opgepakt, mogelijk is er iets te zien op de camerabeelden van panden in de buurt. Deze zijn gevorderd door de politie.

Het bootje dat nog vast zat is in het nieuws geweest vanwege een steekpartij in 2017. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek