Martine Navis aan het werk in het Medisch Service Centrum. Per uur komen tientallen alarmeringen en berichten binnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Martine Navis aan het werk in het Medisch Service Centrum. Per uur komen tientallen alarmeringen en berichten binnen. © theo kock persfotografie

Vanuit dit meldcentrum in Varsseveld wordt zorg geboden aan meer dan 100.000 mensen

VARSSEVELD - Een soort 112-meldkamer voor de zorg aan huis. Dat is het Medisch Service Centrum van NAAST in Varsseveld. Een eerste aanspreekpunt voor meer dan honderdduizend cliënten die zorg nodig hebben: van kwetsbare ouderen tot mensen met de longkwaal COPD. Het is 11 uur in de avond als Martine Navis en Jeanet Lenselink beginnen met hun nachtdienst. 

  1. Boeren overhandigen een tas bezwaarschriften met een hooivork: ‘Wat moeten we doen om gehoord te worden?’
    PREMIUM

    Boeren overhandi­gen een tas bezwaar­schrif­ten met een hooivork: ‘Wat moeten we doen om gehoord te worden?’

    GENDRINGEN - Boos zijn ze, Meike en Erik Lubbers uit Sinderen. Samen met tientallen andere boeren zijn ze deze donderdag per trekker opgerukt naar het gemeentehuis van Oude IJsselstreek in Gendringen om te protesteren tegen de in hun ogen desastreuze landschapsvisie van de gemeente. Maar voor hun gevoel blijven ze met lege handen achter. ,,Wat moeten we nog meer doen om gehoord te worden?”
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek