Volledig scherm
© Thinkstock

Varssevelder betrapt op bier drinken tijdens het rijden

BOCHOLT - Een 45-jarige man uit Varsseveld heeft maandagmiddag zijn rijbewijs moeten inleveren, nadat hij in Bocholt was betrapt op het rijden onder invloed. Hij mocht bovendien niet verder rijden.

Een Duitse politieman zag de 45-jarige automobilist vanuit zijn politiebureau aan de Markgrafenstrasse langsrijden met een bruin flesje aan zijn mond. De agent waarschuwde zijn collega's. Die konden de Varssevelder stoppen op de Dinxperloërstrasse.

Lege flesjes
De agenten zagen meerdere lege flesjes bier in de auto liggen en omdat ze merkten dat de man gedronken had werd bij hem een alcoholtest afgenomen. Daaruit, en uit zijn bloed dat later op het bureau werd getest, bleek dat de man inderdaad te veel had gedronken.

De 45-jarige is verboden verder te rijden. De man mag in vrijheid afwachten wat zijn straf is, maar heeft daarvoor wel een borg van 900 euro moeten betalen.

  1. Leerlingen bouwen duurzame miniatuur-huisjes voor nieuwe opleiding in Ulft

    Leerlingen bouwen duurzame mi­ni­a­tuur-huis­jes voor nieuwe opleiding in Ulft

    ULFT - Maak een duurzame woning, zonder dakpannen, zonder bakstenen, en ook nog eens niet groter dan 36 vierkante meter. Dat was de opdracht voor de bijna 60 leerlingen van de nieuwe opleiding Smart Building van het Graafschap College in Doetinchem. Het eindresultaat van 27 van hen is te zien in de hal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft - 27 schaalmodellen van een tiny house, een minihuisje dat ook nog eens duurzaam is.

Achterhoek